www.tusset.cz
TUSSET

Šumava je krásná za každého počasí

Bublanina

Aneb pečeme s Emou a Julií

Bublanina

Rychlá, chutná a vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka i já s mladší ségrou. My jsme si s taťkou a se ségrou odskočili do lesa na borůvky, takže pro dnešek bude bublanina borůvková. Na bublaninu jich budete potřebovat jen o trochu více než půl litru. Poté co máte borůvky, ozstruži nebo cokoli jiného nasbírané, což je největší opruz, teleportujte se do kuchyně a můžeme začít kuchtit.

Co budete potřebovat: 2 hrnky polohrubé mouky, ¾ hrnku cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč, 3 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje a borůvky, ostružiny atd.

Postup:

1. Namočíme pečící papír, vyždímáme a vyskládáme do plechu.

2. Zapneme troubu na 180° a předehřejeme cca. 5 minut. (horkovzdušná)

3. Vše pořádně rozšlehat… rozmíchat. My jsme si vystačili s obyčejnou vařečkou.

4. Těsto rozprostřete po plechu a posypeme borůvkami, ostružinami atd.

5. Pečeme 30 minut.

 

Když máme upečeno, můžeme podávat… třeba se šlehačkou.

Přejeme DOBROU CHUŤ.


Přidat komentář:

   Mohlo by se Vám dál líbit:

Přes Smrčinu a Plechý – díl první
Přes Smrčinu a Plechý – díl první, aneb ze sv. Tomáše k hraničnímu přechodu Ježová
Vánoční trh v Pasově
Vánoční trh v Pasově, aneb pojeďte s námi za vánoční atmosférou
Z Třístoličníku na Plechý v zimě
Z Třístoličníku na Plechý v zimě, aneb šlo to i bez sněžnic
Přechod hřebene Sněžná
Přechod hřebene Sněžná, aneb doposud neprofláknutý hřeben Šumavy