www.tusset.cz
TUSSET

Šumava je krásná za každého počasí

Bublanina

Aneb pečeme s Emou a Julií

Bublanina

Rychlá, chutná a vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka i já s mladší ségrou. My jsme si s taťkou a se ségrou odskočili do lesa na borůvky, takže pro dnešek bude bublanina borůvková. Na bublaninu jich budete potřebovat jen o trochu více než půl litru. Poté co máte borůvky, ozstruži nebo cokoli jiného nasbírané, což je největší opruz, teleportujte se do kuchyně a můžeme začít kuchtit.

Co budete potřebovat: 2 hrnky polohrubé mouky, ¾ hrnku cukr krupice, 1 vanilkový cukr, 1 prdopeč, 3 vejce, 1 hrnek mléka, ½ hrnku oleje a borůvky, ostružiny atd.

Postup:

1. Namočíme pečící papír, vyždímáme a vyskládáme do plechu.

2. Zapneme troubu na 180° a předehřejeme cca. 5 minut. (horkovzdušná)

3. Vše pořádně rozšlehat… rozmíchat. My jsme si vystačili s obyčejnou vařečkou.

4. Těsto rozprostřete po plechu a posypeme borůvkami, ostružinami atd.

5. Pečeme 30 minut.

 

Když máme upečeno, můžeme podávat… třeba se šlehačkou.

Přejeme DOBROU CHUŤ.


Přidat komentář:

   Mohlo by se Vám dál líbit:

Z Finsterau na Bučinu a Pramen Vltavy a přes Reschbachklause zpět
Z Finsterau na Bučinu a Pramen Vltavy a přes Reschbachklause zpět, aneb nemělo to chybu
Kamenná hlava na sněžnicích
Kamenná hlava na sněžnicích, aneb nasněžilo a ještě není stopa
Léto s párou na Šumavě
Léto s párou na Šumavě, aneb objevujeme kouzlo dávno zapomenutých časů na českých železnicích
Šumavský „bikepacking“ – den první
Šumavský „bikepacking“ – den první, aneb na kole ze Železné Rudy do Vyššího Brodu za tři dny